Skip to content

« 40 chefs under 40 » félicite les chefs cuisiniers qui privilégient le local

21 novembre 2009

Le site Mother Nature Network a récemment distingué 40 chefs de moins de 40 ans pour leur façon de privilégier l’alimentation locale, en liant la fourche à la fourchette, et en faisant la promotion d’une meilleure santé de la population et de la planète.

Comme le précise le site:

From Memphis to Montpelier and Providence to Peoria, these young chefs delight picky palates with a range of cuisines and concentrations — soul food, sushi, pub fare, molecular gastronomy, street-cart snacks and much more. Whether they work in four-star restaurants, private homes, events or even at 1600 Pennsylvania Ave., they all have one thing in common: Whenever possible, they support the farmers who got us so excited — and hungry — in the first place.

By working with locally produced, seasonal and sustainable ingredients in the kitchen, these chefs make dining a memorable, eco-epicurean experience. Some even transcend the « farm to fork » concept by focusing on sustainable seafood. And, like the farmers, these chefs aren’t just chefs: They’re educators, entrepreneurs, authors, activists, TV personalities and even farmers themselves.

Vodpod videos no longer available.

more about « 40 chefs under 40 | MNN – Mother Natu…« , posted with vodpod
Je vous recommande de lire l’article du MNN afin d’en savoir plus sur chacun d’entre eux, c’est passionnant:

Advertisements
No comments yet

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :